120 ml Extra Virgin olijfolie 3 eetlepels wijnazijn 225 ml water 120 ml (Griekse) rode wijn 1 kilo lamsvlees 2 uien 4 verse lente-uien 4 middelgrote tomaten 1 kaneelstokjeIngrediënten 2 blaadjes laurier 1 halve theelepel zout 1 halve theelepel zwarte peper 1 halve theelepel komijn 150 gram groen, ontpitte olijven
Bereiding:
* kook de olijven 2 x in vers water (= ontzilten) * snij de olijven in stukken * snipper de uien fijn * snij de lente-uien in fijne stukjes * pel de tomaten * snij de tomaten klein * snij het lamsvlees in stukken * braad het lamsvlees aan met de uien en de lente-uien in de Extra Virgin olijfolie * blus met de wijn en de wijnazijn * voeg de tomaten, het kaneelstukje, de blaadjes laurier, het zout,de zwarte peper, de komijn en het water toe * laat het geheel 30 minuten op een laag vuur sudderen * voeg de olijven toe * stoof het geheel nog 15 minuten * voeg indien nodig een beetje water toe