Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzending
0,00 € Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Lamsvlees met olijven

Lamsvlees met olijven

Ingrediënten:

  • 120 ml Extra Virgin olijfolie
    3 eetlepels wijnazijn
    225 ml water
    120 ml (Griekse) rode wijn
    1 kilo lamsvlees
    2 uien
    4 verse lente-uien
    4 middelgrote tomaten
    1 kaneelstokjeIngrediënten
    2 blaadjes laurier
    1 halve theelepel zout
    1 halve theelepel zwarte peper
    1 halve theelepel komijn
    150 gram groen, ontpitte olijven

 

Bereiding:

  • * kook de olijven 2 x in vers water (= ontzilten)
    * snij de olijven in stukken
    * snipper de uien fijn
    * snij de lente-uien in fijne stukjes
    * pel de tomaten
    * snij de tomaten klein
    * snij het lamsvlees in stukken
    * braad het lamsvlees aan met de uien en de lente-uien in de Extra Virgin olijfolie
    * blus met de wijn en de wijnazijn
    * voeg de tomaten, het kaneelstukje, de blaadjes laurier, het zout,de zwarte peper, de komijn en het water toe
    * laat het geheel 30 minuten op een laag vuur sudderen
    * voeg de olijven toe
    * stoof het geheel nog 15 minuten
    * voeg indien nodig een beetje water toe