Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzending
0,00 € Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Stifado

Stifado - rundvlees/uien/tomaten

Ingrediënten:

  • 0.5 liter Extra Virgin olijfolie
    rundvlees 1200 gram
    2 grote wortels
    2 teentjes knoflook
    selderij
    2-3 laurierblaadjes
    half kaneelstokje
    half glas witte wijn
    half glas rode wijnazijn
    6 gepelde tomaten of 1 blikje gepelde tomaten
    1 kilo uien

 

Bereiding:

  • * Snij de wortels in schijfjes, versnipper de teentjes knoflook, snij de selderij.
    * Snij het vlees in grove stukken en doe deze met de wortelen, selderij, laurierblaadjes, kaneelstokje en knoflook in een schaal, voeg de wijnazijn toe en vul bij met water, tot alles onder staat. Laat dit 12 uur staan op een koele plaats.
    * Snij de uien en fruit deze in olijfolie, laat afkoelen.
    * Haal het vlees uit de marinade, droog deze goed en bak het vlees in dezelfde olijfolie als waarin de uien gefruit zijn tot deze een gouden kleur krijgen.
    * Doe het vlees in een pan, bedek met de uien en verwarm deze, doe de marinade over het gerecht, voeg de tomaten bij en laat 1.5 tot 2 uur sudderen tot het vlees mals is
    * Breng op smaak met Stifadokruiden