Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzending
0,00 € Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Aubergines

Aubergines

Ingrediënten:

  • 1 of 2 glazen potten met deksel
    550 ml Extra Virgin olijfolie
    450 ml azijn
    1350 ml water
    1 kilogram aubergines
    1 bosje selderij
    4 teentjes knoflook
    3 theelepels zout
    1 theelepel zwarte peperkorrels

 

Bereiding:

  • * maak de pot schoon en droog, door de pot te koken in water en te drogen op een schone doek of even in de oven
    * was de aubergines
    * snij de aubergines in kleine schijven (+/- 2 mm)
    * kook de aubergines 5 minuten in het water en de wijazijn
    * voeg het zout toe
    * laat de aubergineschijven uitlekken en afkoelen
    * was de selderij
    * snij de selderij grof
    * pers de teentjes knoflook
    * doe in de glazen pot een laag afgekoelde aubergineschijven
    * STROOI selderij, knoflook, oregano en zwarte peperkorrels op de laag aubergineschijven
    * besprenkel met een beetje Extra Virgin olijfolie
    * herhaal dit vanaf de laag aubergineschijfjes tot de ingrediënten op zijn
    * bedek het geheel volledig met Extra Virgin olijfolie
    * sluit de glazen pot(ten)
    * na 4 dagen kan men ze eten
    * tot 3 maanden kan men ze bewaren