Winkelwagen  

Geen producten

0,00 € Verzending
0,00 € Totaal

Afrekenen

Nieuwe producten

Alle nieuwe producten

Zongedroogde tomaten - basillicum

Zongedroogde tomaten - bassilicum

Ingrediënten:

  • 1 of 2 glazen potten
    550 ml Extra Virgin olijfolie
    10 kleine, stevige tomaten
    1 eetlepel gedroogde basilicum
    zout

 

Bereiding:

  • * maak de pot schoon en droog, door de pot te koken in water en te drogen op een schone doek of even in de oven
    * was en droog de tomaten goed
    * halveer de tomaten
    * leg de tomatenhelften, met hun snijkant naar boven, op een ovenrooster
    * bestrooi de tomatenhelften rijkelijk met zout
    * zet de tomatenhelften om te drogen in de oven op een lage temperatuur (of 6 dagen in de zon drogen. hierbij de tomaathelften wel 's nachts binnen zetten)
    * doe de zongedroogde tomaten in de glazen pot
    * bedek de zongedroogde tomaten volledig met Extra Virgin olijfolie
    * voeg de gedroogde basilicum toe
    * na 4 dagen kan men ze eten